Kupiłem RAV4 z 2023 roku w listopadzie 2022 roku, a w zeszłym tygodniu przestał działać ekran multimedialny. Jechałem i ekran uruchomił się ponownie 3 razy w ciągu 5 minut, a za czwartym razem wyłączył się i nie mogłem go włączyć. Kiedy samochód jedzie do tyłu, monitor pokazuje kamerę cofania, a gdy tylko wrzucam bieg do przodu, ekran robi się czarny. Jednocześnie gniazdo USB również nie ładuje telefonu. Wysłałem dziś samochód do serwisu i zrobili reset i ekran zaczął działać, dealer powiedział, że nie ma gwarancji, że naprawa potrwa, ponieważ wiele osób zgłasza ten sam problem dla tego modelu, a Toyota pracuje nad stałą aktualizacją oprogramowania. Zacząłem jechać i stało się to samo, ekrany uruchomiły się ponownie 3 razy, a za czwartym razem wyłączyły się, nie włączyły się ponownie. Czy ktoś inny ma te same problemy? Jakieś aktualizacje od Toyoty na temat tego, kiedy będą mieli stałą aktualizację oprogramowania dla tego problemu? Mój dealer nie miał na to odpowiedzi i powiedział, że może to potrwać od tygodni do roku, zanim Toyota wyda aktualizację oprogramowania. To irytujące jeździć nowym samochodem, a ekran nie działa, co oznacza brak GPS, radia itp.