Toyota RAV4 Forums banner
41 - 60 of 135 Posts
Mam ten sam problem od czasu, gdy kupiłem samochód w marcu 2023 roku. Próbowałem rozwiązać ten problem, ale bezskutecznie. Wrócił z tym samym problemem, ciągle się uruchamiając ponownie, co jest bardzo irytujące podczas jazdy i zgubiłem się z mapą Google w drodze do celu.

Mam rav4 limited z 2019 roku - 50 000 km. Po 3 tygodniach wakacji stał zaparkowany w garażu.

Uruchomiłem mój samochód. Ekran dotykowy nie działał. Myślę, że mam ten sam problem.

Ktoś powiedział mi, żebym spróbował tej sugestii, która zadziałała na moim ekranie:

„Zaciągnij hamulec postojowy. Przełącz dźwignię zmiany biegów na bieg wsteczny. Pozostaw pojazd na biegu wstecznym na minimum pięć minut. Po upływie pięciu minut przełącz dźwignię zmiany biegów z powrotem na pozycję Park. Radio powinno się teraz uruchomić normalnie. (silnik nie pracuje, ale pojazd włączony - naciśnij dwukrotnie przycisk start bez naciskania pedału hamulca).”

Spróbuj i zobacz, jak działa Twój samochód.

Kupiłem RAV4 z 2023 roku w listopadzie 2022 roku i w zeszłym tygodniu przestał działać ekran multimedialny. Jechałem i ekran uruchomił się ponownie 3 razy w ciągu 5 minut, a następnie za czwartym razem wyłączył się i nie mogłem go włączyć. Kiedy samochód jedzie do tyłu, monitor pokazuje kamerę cofania, a gdy tylko wrzucam bieg do przodu, ekran robi się czarny. Jednocześnie gniazdo USB również nie ładuje telefonu. Wysłałem dziś samochód do serwisu i zrobili reset i ekran zaczął działać, dealer powiedział, że nie ma gwarancji, że naprawa zadziała, ponieważ wiele osób zgłasza ten sam problem dla tego modelu, a Toyota pracuje nad stałą aktualizacją oprogramowania. Zacząłem jechać i stało się to samo, ekrany uruchomiły się ponownie 3 razy, a za czwartym razem wyłączyły się, nie włączyły się ponownie. Czy ktoś jeszcze ma te same problemy? Czy są jakieś aktualizacje od Toyoty na temat tego, kiedy będą mieli stałą aktualizację oprogramowania dla tego problemu? Mój dealer nie miał na to odpowiedzi i powiedział, że może to potrwać od kilku tygodni do roku, zanim Toyota wyda aktualizację oprogramowania. To irytujące jeździć nowym samochodem, a ekran nie działa, co oznacza brak GPS, radia itp.
Po 7000 km mam ten sam problem i nie mam pojęcia, co robić dalej! Tak irytujące!

Mam XLE z 2023 roku, który odebrałem pod koniec kwietnia. Teraz jest początek lipca i mam na nim przejechane około 1200 mil. Ponowne uruchamianie zaczęło się wczoraj. Dziś przejechałem nim około 10 mil i działało dobrze, ale w drodze do domu zaczęło się to znowu dziać. Doszło do tego, że było wyłączone przez minutę, potem się włączało i szybko wyłączało. Czasami prosiło o PIN. Pewnego razu próbowałem wpisać PIN, ale wyłączyło się, zanim zdążyłem wpisać 3 lub 4 cyfry.

Oczywiście dzieje się to tuż przed pracowitym weekendem, a potem wyjeżdżam na tydzień, więc naprawdę nie mam czasu, żeby zawieźć go do serwisu. Nie sądzę, żeby mogli to naprawić, ale przynajmniej udokumentuję, że mam ten problem.

To cholernie frustrujące. Ten samochód zastąpił mojego Rav4 z 2001 roku, który na początku miał dwie drobne usterki oprogramowania (obroty rosły po uruchomieniu na zimno i fałszywy kod błędu), które zostały naprawione przez TSB, ale poza tym był niezawodny przez ponad 21 lat. Byłem bardzo zadowolony z nowego Rav4 z fajnym ekranem wielofunkcyjnym, ale to duże rozczarowanie. Kiedy kupiłem nowego Rav4, myślałem o kupnie innej marki, ale zdecydowałem się trzymać Toyoty. Kupiłem około 10 Toyot w swoim życiu (zaczynając od pickupa w 1986 roku) dla siebie i mojej rodziny i były one bardzo niezawodne od pierwszego dnia. Zapłaciłem również premię za Toyotę. Ich jakość spada!

Mam XLE z 2023 roku, który odebrałem pod koniec kwietnia. Teraz jest początek lipca i mam na nim przejechane około 1200 mil. Ponowne uruchamianie zaczęło się wczoraj.
Zabrałem swój do dealera dzisiaj. Właśnie zadzwonili i powiedzieli, że zainstalowali aktualizację oprogramowania i teraz działa. Byłem zaskoczony, że aktualizacja była dostępna. Myślałem też, że możemy zaktualizować oprogramowanie przez telefon - robiłem to w przypadku innych Toyot, które posiadałem.

Mam Toyotę RAV4 XLE z 2023 roku, którą dostałem w grudniu 2022 roku. Mam ten sam problem, w którym ekran wyłącza się i włącza mniej więcej co 5 sekund i czasami wyświetla komunikat „sesja wygasła”. To frustrujące, biorąc pod uwagę, że to nowy samochód. Toyota uważa, że ​​musi zaktualizować system, ale teraz nie jestem tego taki pewien po przeczytaniu wielu komentarzy.
Mam ten sam model i właśnie się to zaczęło dziać. Dealer powiedział, że nie wie, co to jest i żebym przywiózł samochód. Ale nie mogą mi powiedzieć, jak długo będą mieli mój samochód ani jakie jest rozwiązanie. I mieli dziś kogoś innego z tym samym problemem.

Zabrałem swój do dealera dzisiaj. Właśnie zadzwonili i powiedzieli, że zainstalowali aktualizację oprogramowania i teraz działa. Byłem zaskoczony, że aktualizacja była dostępna. Myślałem też, że możemy zaktualizować oprogramowanie przez telefon - robiłem to w przypadku innych Toyot, które posiadałem.
Właśnie wróciłem do domu od dealera z moim samochodem. Na paragonie jest napisane:

EL2303 zaktualizowane oprogramowanie radia zgodnie z TSB0041-23

Nie mogę znaleźć żadnych informacji na ten temat.

EL2303 zaktualizował oprogramowanie radia zgodnie z TSB0041-23

Nie mogę znaleźć żadnych informacji na ten temat.
Może minąć kilka miesięcy, zanim Toyota opublikuje T-SB do publicznego wglądu. Myślę, że prawo wymaga, aby wszystkie T-SB były publikowane na stronie internetowej NHTSA. Dealerzy często mogą je zobaczyć przed opinią publiczną.

Próbowałem odłączyć akumulator (nie akumulator hybrydowy, 12V) na 15 minut. Znajduje się on z tyłu po prawej stronie bagażnika.

Po ponownym podłączeniu wydaje się, że problem został rozwiązany. Miejmy nadzieję, że na stałe.
Będę publikował wszelkie aktualizacje.
Byliśmy w podróży i to samo działo się z nami w naszym RAV4 LE z 2023 roku. Ekran wciąż się uruchamiał ponownie i za każdym razem włączał i wyłączał zasilanie USB.

Spróbowaliśmy szybko odłączyć akumulator i wydaje się, że to zresetowało. Dobra, stara sztuczka włącz/wyłącz. Prosi o nasz PIN, którego nie pamiętamy, ale przynajmniej działa i nie uruchamia się ponownie co 20 sekund. Działa już od 8 godzin i dotarł do domu bez problemów.

Mam model Limited 2023 z ekranem 10,5 cala i nie miałem problemów z ponownym uruchamianiem. Czasami mój Pixel 7 Pro nie łączy się automatycznie z bezprzewodowym Android Auto, ale to mój największy problem. Spróbuj rozparować telefon i sparować go ponownie.

Twój system informacyjno-rozrywkowy może mieć problemy z połączeniem się z telefonem i powodować problem z ponownym uruchamianiem.

Kupiłem RAV4 2023 w listopadzie 2022 roku, a w zeszłym tygodniu przestał działać ekran multimedialny. Jechałem i ekran uruchomił się ponownie 3 razy w ciągu 5 minut, a za czwartym razem wyłączył się i nie mogłem go włączyć. Kiedy samochód jedzie do tyłu, monitor pokazuje kamerę cofania, a gdy tylko wrzucam bieg do przodu, ekran robi się czarny. Jednocześnie gniazdo USB również nie ładuje telefonu. Wysłałem dziś samochód do serwisu i zresetowali go, a ekran zaczął działać, dealer powiedział, że nie ma gwarancji, że naprawa potrwa, ponieważ wiele osób zgłasza ten sam problem dla tego modelu, a Toyota pracuje nad stałą aktualizacją oprogramowania. Zacząłem jechać i stało się to samo, ekrany uruchomiły się ponownie 3 razy, a za czwartym razem wyłączyły się i już się nie włączyły. Czy ktoś jeszcze ma te same problemy? Czy są jakieś aktualizacje od Toyoty na temat tego, kiedy będą mieli stałą aktualizację oprogramowania dla tego problemu? Mój dealer nie miał na to odpowiedzi i powiedział, że może to potrwać od kilku tygodni do roku, zanim Toyota wyda aktualizację oprogramowania. To irytujące jeździć nowym samochodem, a ekran nie działa, co oznacza brak GPS, radia itp.
To samo przydarzyło mi się dzisiaj. Co ciekawe, odebrałem mojego Toyotę RAV4 w listopadzie ubiegłego roku. Przez chwilę myślałem, że wariuję. Dziękuję za napisanie tego, więc skontaktuję się z dealerem zamiast czytać wszystkie książki, które mi dali. Lol.

To samo spotkało mnie dzisiaj. Co ciekawe, odebrałem moją Toyotę RAV4 w listopadzie ubiegłego roku. Przez chwilę myślałem, że wariuję. Dziękuję za napisanie tego, więc skontaktuję się z dealerem zamiast czytać wszystkie książki, które mi dali. Lol.
Aktualizacja: Chociaż powiedzieli, że jest to objęte naszą gwarancją, minęło prawie 6 tygodni i nie widać końca. Po rozmowie z działem obsługi przyznali podczas mojej 3 wizyty, że nie mają pojęcia, kiedy część dotrze. Napisałem do kierownika serwisu i powiedziałem, że jest niedopuszczalne, że nie ma ETA i zażądałem odpowiedzi. To było tydzień temu i nigdy nie odpowiedzieli. Nigdy czegoś takiego nie doświadczyliśmy od Toyoty i jesteśmy zniesmaczeni. Rozważamy teraz podjęcie działań za pośrednictwem Better Business Bureau oraz prokuratora stanowego i wydziału ochrony konsumentów, aby zobaczyć, jakie mamy opcje.

Aktualizacja. Po 7 tygodniach i gniewnym liście do kierownika serwisu w końcu naprawiono radio. Nigdy nie otrzymaliśmy odpowiedzi od kierownika, ale w końcu otrzymaliśmy powiadomienie od technika serwisu, że urządzenie dotarło, więc je przynieśliśmy i naprawiono je tego popołudnia. FYI, modele z 2022 i 2023 mają zupełnie inne konsole wyświetlacza. Czytałem, że model z 2022 roku można zresetować, jeśli się wyłączy, ale model z 2023 roku już nie.

Ja również mam Rav 4 z 2023 roku i mój ekran również się zepsuł. Druga runda w salonie. Powiedzieli mi, że nie widzieli tego problemu i jestem jedyny. Uważam to za dziwne, biorąc pod uwagę liczne skargi w internecie. Muszą być mało zorientowani w swojej marce pojazdów. Więc w zasadzie mam zupełnie nowy samochód i żadnego radia, żadnej ładowarki ani bluetooth, nic !!!!! Prawdopodobnie nawet nie dadzą mi tego, ile jest teraz warte ze zleceniem serwisowym i niedziałającym ekranem.

Ja również mam Rav 4 z 2023 roku i mój ekran również zgasł. Druga runda w salonie. Powiedzieli mi, że nie widzieli tego problemu i że jestem jedyną osobą. Uważam to za dziwne, biorąc pod uwagę, że w Internecie jest wiele skarg. Muszą być mało zorientowani w swojej marce pojazdów.
Proszę pamiętać, że salon jest mały. Internet jest duży. Myślę, że Toyota zajmie się naprawą. Czy to aktualizacja oprogramowania? Tak bym pomyślał. Łatwa naprawa z czasem.

Kupiłem RAV4 2023 w listopadzie 2022 roku i w zeszłym tygodniu przestał działać ekran multimedialny. Jechałem i ekran uruchomił się ponownie 3 razy w ciągu 5 minut, a za czwartym razem wyłączył się i nie mogłem go włączyć. Kiedy samochód jedzie do tyłu, monitor pokazuje kamerę cofania, a gdy tylko wrzucam bieg do przodu, ekran robi się czarny. Jednocześnie gniazdo USB również nie ładuje telefonu. Wysłałem dziś samochód do serwisu i zrobili reset i ekran zaczął działać, dealer powiedział, że nie ma gwarancji, że naprawa zadziała, ponieważ wiele osób zgłasza ten sam problem dla tego modelu, a Toyota pracuje nad stałą aktualizacją oprogramowania. Zacząłem jechać i stało się to samo, ekrany uruchomiły się ponownie 3 razy, a za czwartym razem wyłączyły się, nie włączyły się ponownie. Czy ktoś jeszcze ma te same problemy? Czy są jakieś aktualizacje od Toyoty na temat tego, kiedy będą mieli stałą aktualizację oprogramowania dla tego problemu? Mój dealer nie miał na to odpowiedzi i powiedział, że może to potrwać od kilku tygodni do roku, zanim Toyota wyda aktualizację oprogramowania. To denerwujące jeździć nowym samochodem, a ekran nie działa, co oznacza brak GPS, radia itp.
Czy pobrano od Ciebie opłatę za przeprowadzenie diagnostyki? Ja również mam podobne problemy z moim hybrydowym rav4 2023.

Kupiłem RAV4 2023 w listopadzie 2022 roku, a w zeszłym tygodniu przestał działać ekran multimedialny. Jechałem i ekran uruchomił się ponownie 3 razy w ciągu 5 minut, a za czwartym razem wyłączył się i nie mogłem go włączyć. Kiedy samochód jedzie do tyłu, monitor pokazuje kamerę cofania, a gdy tylko wrzucam bieg do przodu, ekran robi się czarny. Jednocześnie gniazdo USB również nie ładuje telefonu. Wysłałem dziś samochód do serwisu i zresetowali go, a ekran zaczął działać, dealer powiedział, że nie ma gwarancji, że naprawa potrwa, ponieważ wiele osób zgłasza ten sam problem w tym modelu, a Toyota pracuje nad stałą aktualizacją oprogramowania. Zacząłem jechać i stało się to samo, ekrany uruchomiły się ponownie 3 razy, a za czwartym razem wyłączyły się i już się nie włączyły. Czy ktoś jeszcze ma te same problemy? Czy są jakieś aktualizacje od Toyoty dotyczące tego, kiedy będą mieli stałą aktualizację oprogramowania dla tego problemu? Mój dealer nie miał na to odpowiedzi i powiedział, że może to potrwać od kilku tygodni do roku, zanim Toyota wyda aktualizację oprogramowania. To irytujące jeździć nowym samochodem, w którym ekran nie działa, co oznacza brak GPS, radia itp.
Tak, mam ten sam problem. Ciągle się włącza i wyłącza, ale ekran cofania nadal działa. Pierwszy raz zdarzyło się to 2 tygodnie po jego otrzymaniu. Teraz czekam 9 miesięcy na nowe radio. Niezadowolony, bardzo rozczarowany Toyotą!

41 - 60 of 135 Posts