Czy ktoś musiał wymieniać osłonę dźwigni zmiany biegów w skrzyni biegów? Do mojej dostało się coś lepkiego i chociaż ją wyczyściłem, nie udało mi się usunąć wszystkiego. Zatem, po zbyt długim zwlekaniu z rozebraniem konsoli, aby wszystko porządnie wyczyścić, cienki plastik uległ uszkodzeniu (co ciekawe, Toyota ma na to biuletyn serwisowy, T-SB-0145-14, przynajmniej dla roczników 2013-2015). Patrząc na instrukcje części, wyglądają na to, że są dwa oficjalne elementy, 359750R010 i 359760R010. Ale są one dość drogie. Jeden można kupić za około 60 dolarów, a drugi za 13 dolarów.
W moich poszukiwaniach pojawiła się inna część do Lexusa, numer części 3597553020. Nie tylko mają one oba elementy w jednym, ale są też o wiele tańsze (na eBayu jest jeden za 11 dolarów lub OEM za 13 dolarów (przepraszam, nie mogę zamieszczać linków - pierwszy post)). Nie mogę znaleźć żadnych dobrych zdjęć "właściwego" elementu, abym mógł porównać, ale ten z Lexusa wygląda na taki, który powinien działać. Właściwie, dla mnie wygląda tak samo. Co o tym myślisz?
W moich poszukiwaniach pojawiła się inna część do Lexusa, numer części 3597553020. Nie tylko mają one oba elementy w jednym, ale są też o wiele tańsze (na eBayu jest jeden za 11 dolarów lub OEM za 13 dolarów (przepraszam, nie mogę zamieszczać linków - pierwszy post)). Nie mogę znaleźć żadnych dobrych zdjęć "właściwego" elementu, abym mógł porównać, ale ten z Lexusa wygląda na taki, który powinien działać. Właściwie, dla mnie wygląda tak samo. Co o tym myślisz?