Toyota RAV4 Forums banner

Wymiana osłony przesuwu skrzyni biegów

3.9K views 3 replies 2 participants last post by  DL175  
#1 ·
Czy ktoś musiał wymieniać osłonę dźwigni zmiany biegów w skrzyni biegów? Do mojej dostało się coś lepkiego i chociaż ją wyczyściłem, nie udało mi się usunąć wszystkiego. Zatem, po zbyt długim zwlekaniu z rozebraniem konsoli, aby wszystko porządnie wyczyścić, cienki plastik uległ uszkodzeniu (co ciekawe, Toyota ma na to biuletyn serwisowy, T-SB-0145-14, przynajmniej dla roczników 2013-2015). Patrząc na instrukcje części, wyglądają na to, że są dwa oficjalne elementy, 359750R010 i 359760R010. Ale są one dość drogie. Jeden można kupić za około 60 dolarów, a drugi za 13 dolarów.

W moich poszukiwaniach pojawiła się inna część do Lexusa, numer części 3597553020. Nie tylko mają one oba elementy w jednym, ale są też o wiele tańsze (na eBayu jest jeden za 11 dolarów lub OEM za 13 dolarów (przepraszam, nie mogę zamieszczać linków - pierwszy post)). Nie mogę znaleźć żadnych dobrych zdjęć "właściwego" elementu, abym mógł porównać, ale ten z Lexusa wygląda na taki, który powinien działać. Właściwie, dla mnie wygląda tak samo. Co o tym myślisz?

#3 ·
To jest model podstawowy V6 z 2011 roku, więc to powinno być właściwe forum. Ten TSB był po prostu interesujący, ponieważ był dokładnie tym, co widziałem, mimo że był to następna generacja. Sprawia również, że myślę, że Toyota używała tej części w wielu pojazdach.

#4 · (Edited)
To jest baza v6 z 2011 roku, więc to powinno być właściwe forum. Ten tsb był po prostu interesujący, ponieważ było to dokładnie to, co widziałem, mimo że było to następne pokolenie. Sprawia też, że myślę, że Toyota używała tej części w wielu pojazdach.
Cóż, możesz zaryzykować, ponieważ kosztuje tylko 13 dolarów, ale sprawdziłem jednego ze sprzedawców Ebay, gdzie można wpisać swój pojazd i stwierdził, że nie jest kompatybilny.