Toyota RAV4 Forums banner

Toyota Premium Rogi

7.2K views 4 replies 4 participants last post by  vanib  
#1 ·
Toyota Premium Horn 2007 2008 2009 2010 2010 2011 2012 2013 RAV4 Camry Sienna | eBay

Czy ktoś zainstalował to w swoim 4.4 (lub wcześniejszym modelu)? Jak wiele kłopotu by to było? (Naprawdę nie chcę zdejmować całego grilla i zderzaka itp.) Kilku sprzedawców w Japonii sprzedaje je za około 80-85 USD. Mam certyfikat "Ebay Bucks" o wartości 40,00 USD, który otrzymam pod koniec miesiąca i pomyślałem o przeznaczeniu go na to. Wszelkie uwagi będą mile widziane. Dzięki.

#2 ·
Nie jestem pewien co do tych klaksonów i nie wydałbym tyle na zestaw klaksonów. Aha, przy okazji, wkrótce otrzymam certyfikat eBay o wartości 90 $:p
Zdejmowanie zderzaka zajmuje mi około 10 minut, więc dla mnie nie byłoby problemem wykonanie instalacji. To tylko cena mnie przeraża :eek:

#4 ·
Oh, btw I have a $90 eBay bucks certificate coming up soon :p
Removing the bumper takes me about 10 minutes, so for me it wouldn't be a problem to do the install. It just the price that scares me :eek:
Gratulacje. Jestem z ciebie dumny.......Jeśli to takie proste, to może spróbuję. Link był dla odniesienia. Są inni sprzedawcy sprzedający te same klaksony taniej. Chodzi tylko o to, że te klaksony wydają się być znacznie głośniejsze i mają bardziej dźwięk GM. Nigdy nie byłem fanem dźwięku "road runner". Plus są to klaksony Toyoty i powinny pasować bezpośrednio. W okolicy (Nowy Jork) zbyt wielu ludzi chodzi i jeździ tak, jakby byli w innym świecie, czasami im głośniejszy klakson, tym lepiej...........

#3 · (Edited)
Mam zestaw tych samych oryginalnych klaksonów Toyota premium na półce w moim garażu. Jeśli ktoś chce je kupić, proszę o kontakt na PW. Sprzedam je za cenę, którą zapłaciłem, 85 USD + wysyłka.

Aby je usłyszeć, przejdź do tego linku. Przycisk "play" po lewej stronie to klaksony premium, przycisk "play" po prawej stronie to standardowe klaksony RAV4:

http://toyota.jp/dop/recommend/premiumhorn/index2.html