Toyota RAV4 Forums banner

401 - 409 of 409 Posts

·
Registered
Joined
·
320 Posts
No LuckySixes, you cannot measure engine oil pressure with Techstream (or any other software tool)



The engine (at least the V6) has only a on/off type pressure switch (located near the oil drain plug) that it directly wired to the dash low oil pressure indicator light. To measure pressure, you need to remove the pressure switch and replace it with a pressure gauge.
Not true. When I installed my Pioneer NEX stereo with Imaestro, I'm able to see oil pressure on the screen. The information is there on the CAN bus somewhere if the stereo can display it. I don't know if techstream is set up for it though.
 

·
Registered
Joined
·
33 Posts

·
Super Moderator
Joined
·
9,897 Posts
Hi FixIt, I know it's been some time since your post, ...
I don't believe FixIt is a member anymore. Maybe some one can help you on your other thread.
 

·
Registered
2010 RAV4 V6 Limited
Joined
·
2 Posts
wondering if any one can help guide me through this.

i am trying to reset the memory of the ECT on a 2010 v6. installed techstream v.14.20.019 and it successfully detects the cable on a windows 10 (64 bit) install. i manage to do health checks etc., but when i get to the resetting the memory - i get the following error:

Reset Memory has failed. Reset Memory is not available for this vehicle.

i have tried different versions of techstream (v.13.00.022, v.12.20.024) but i get the same error each time.

went through all possible links on this subject, but could not find a real resolution



in one thread user said the he/she 'fired up the engine' - not sure what that meant since the reset is done in ON position and not with engine running. restarting the car etc. didnt help in my case.

thanks!
 

·
Registered
2010 RAV4 V6 Limited
Joined
·
2 Posts
rechecking in before i start a new thread.

anyone who has successfully reset their transmission memory, pls can you let me know what firmware version of the cable worked for you? reading more online it seems the cables with firmware 1.4.x don't support K line needed to make edits such as resetting transmission memory. if that's the case i can then look to order a cable with firmware 2.0.x which apparently supports such a function under Engine and ECU/Utility/Reset.

thanks

below are screenshots of the error i get and the cable check results:

cable-_check.jpg reset-error.jpg
 
401 - 409 of 409 Posts
Top